zincofer

Kenapa saya makan ubat zincofer waktu pagi.. akan muntah-muntah..mmg macam tu ke?sebelum ni makan ubat dari KK jenis yang lain..sbb hb turun..KK bagi ubat lain..ada cadangan x..nak bagi tak muntah..risau pulak..?

60 Các câu trả lời

Sama laa macam saya . pastu saya pegi kk balik dan cakap saya muntah ² lepas makan zincofer tu . pastu nurse tukarkan saya mkan iberet .. iberet tu saya amalkan bersama peel fresh orange . sampai hujung kandungan. alhamdulillah hb naik slow² . air masak pun penting sis 😊😊

Sya klau makan zincofer waktu mlm.. Mnum dgan air buah2.. Alhamdulillah elokk tak muntah2.. Tp klau makn pagi time prot kosong n lepas 2 jam nk mkn mknn lain automatik muntah2 smpai luka tekak.. So sya decide mkn mlm sblum tido n mnum air jus buah2

Hi...sis..sya dh try mcm2 cra..trmsuk sblm tdo mkn zincofer,still trs nyilu didada,nk muntah..so,sya bgthu nurse,sya xdpt nk mkn zincofer tu..jd nurse srh mkn balik 4 sekwn tu..tp utk tmbh drh tu,sya mkn 2 kli,pgi dn sblum tdo.

mungkin tak sesuai kot. sy doctor bagi iron tablet (ferrous fumarate) alhamdulillah hb saya naik and jangan minum milo ke apa ke. sbb ada caffeine boleh menyebabkan hb turun. itu yg doctor pesan kat sy.

minum dgn jus.. kalau boleh pure jus yg xde gula.. then balas balik dgn air masak.. ataupun makan before tidur/2 hours after makan mlm.. sy pun kalau minum dgn air putih akan loya muntah sbb die rasa iron

Sis,sy pn mcm tu dlu..pastu tny doc n nurse,dorang sruh tukar mkn time mlm b4 tdo..alhamdulillah..x muntah dh..tp sjk dh 28weeks ke ats sy mkn iberet..tp doc kata uberet n zinckofer sama je..hehe

Sy pun macam tu dulu. Tapi sy telan juga macam-macam mana pun. Kalau daripada segi pemakanan, sis cuba makan banyak sayuran hijau gelap and guava. In shaa Allah boleh naikkan hb.

5y trước

Ok sis..terima kasih..😊

Sy makan sebepum tidur, 2 jam lepas makan, minum dengan jus buah yg dlm kotak.. Kurang sikit rase loya.. Kalau tak rase besi je dalam mulut.. Hb sy cantik je.. 😁

2y trước

ni amik zincofer ke

Sis tray mkn zincofer dgn air lemon.sis buat sdiri air lemon.letak gula batu sikit.try buat.jgn minum dgn air buah dlm kotak nurse ckp x bgus.baik minum air yg kita buat sdiri.

nak tanya, jika hb memang semula jadi cantik, 13 ke atas, perlu ke makan zincofer lagi? sebab bila makan zincofer automatik muntah. kalau tak makan, hb saya 13 ke atas jugak.