Breastfeeding

Hi ! Kenapa baby mcm mengamuk sambil menyusu ,direct feeding ?tendang2 ,keluarkan puting tp still nak menyusu . Boleh tlg ?sy 1st time mum ?

10 Các câu trả lời

Hi! Anak sy pun macam tu juga.. Actually baby dah mengantuk tapi baby nak melekap juga dgn ibunya.. Bila baby melekap flow susu laju baby akan keluarkan puting dan mengamuk.. Sabar ye.. Biasanya sy akan layan je sampai dye betul2 lena dan lepaskan puting sendiri

5y trước

Betol tu,kadang2 geram jee 😂..Nak2 tengah mlm,kita mngtung dia pulak buat mcm tu .hahaha

mcm saya sbb puting ada satu saluran so lambat keluar and dia tak kenyang.. akhirnya saya yg jadi bengkak susu.. perah pun keluar setitik setitik je sebelum bengkak tu..

4y trước

Sma mcm mne ye sis atasi

Mcm baby sa la tu 😂 bla tlmpau lapar pndi mengamuk.. tendang2 n sllu tolak puting😅 .. mw minta pujuk tu 😂 ..

Mta kena dodoi 2 sis...bby sis mengantuk ba 2 tpi kdg2 nie baby mau MTA kna dukung sambil nk kena nyanyi...

5y trước

Btul2..kdang tu dia dh knyg ia nk kita pluk dkung tpuk2 blkng dia... Kdang tu nk dduk pn dia mrah nk kne brdri jgk smbil jln2 xlme lpas tu trus tdo... Nk tdo dlm dkapan kita hehehe

Anak sy pn begini oh. Kuat lg tu menendang hahha pdhl kna kasi susu dia tolak jg

Sama la bby saya menyusu tapi main² bila tutup nangis bila buka senyum 😁

cuba cari posisi yg selesa utk bby...kdg2 bby ni tgk posisi dye nk nyusu jgk

Dia nk ajak bermain tu

Hi... Sya pn prnah mcm tu.. Kdang tu skit hati jgak tp kne bnyak brsbar.. Biasalah ank mkin hri mkin mmbesar...bg syalh iaa nk tdo dlm plukan kita... Sya sllu bt cmtu..ia nk kita bring skli ngn dia smbil mnyusu dan pluk die tepuk2 trus tdo...sya pn nk prtma 😊

Biasalah tu.. 🤣🤣Saya pun mcmtu.. Baby skrg xnak dah kena letak atas tilam dia.. Asik2 terkejut sendiri.. Samada nak kat lengan sy atau pangkuan saya.. Puting nak lekat je walaupun x isap.. Haahahahahahahah tabah je.. Nasib ada kakak tlg.. Klau tak.. Xtau laa