Bcg dh bernanah

Kena tutup dgn kapas ke? #BCG

Bcg dh bernanah
5 Các câu trả lời

Masa mandi just juruskn air mandian yg suam2 … lap kering… biar kn trbuka jgn tutup , jgn sentuh, jgn korek … biarkn sja.. ank sya pun mcmni juga, xdaa sapu ubat apa2… nnt sembuh sndri dlm 2-3hari ..

sis lap tap tap gituu bgi kering jer . kalau sis sapu krim atau minyak takut cucuk bcg tu hilang . nanti xpasai2 misi suh cucuk skali lagi sbb xde parut bcg 😅

lepas mandi lap kering je,jgn letak ape² ubat..lame² luka kering dan jadi parut

nk bg cepat kering dan sembuh letak je serbuk manjakani.

4t trước

uishh serbuk manjakani tu xd syorkan utk baby sis sbb die pnye nyut² tu uishhh tobat oo kite yg dewasa buh pon die pnye sedut tu rse sgt sakit..sbb sy pnh buh kt tmpt luka czer sbb bernanah..sy xletak ppe pon kt bcg ank sy tu elok je dh skrg sbb takot side effct klau buh mcm²

lap bersih. jgn tutup