Tanda nak bersalin atau sakit biasa.

Kandugan baru 34minggu 6hari. Saya punya celah kelangkang , dri punggung ke bwah, dah rasa sakit² sengal,adakah tu tanda² nak bersalin atau sakit biasa? Siapa pernah alami mcm ni. Kndugan anak no 3. #SeriusTanya #ingintahu

6 Các câu trả lời

situasi sama🥹 skrg 34w5d, smlm checkup bgitau doc pakar & ada scan, doc ckp bby dh engage masuk laluan n dah bawah sgt kepala dia sbb doc letak doppler scan tu kat area pubic tu dh ..tpi check jalan xde pon + xde aktif contraction lagi.... doc suruh byk berehat,kurgkn berjalan kalau trlalu sakit. lebih alert gerak baby if kurg + contraction if ada, terus ke pac sbb baru nk masuk 35w,takut bersalin awal . harap sempat laa sampai 37w.

3mo trước

Allahuakbar. semoga dipermudahakan sis . Sy pon scan tdi, tgk air ketuban ,sama uri cantik jer. air ketuban pon xde liking. jalan pon tak buka. pintu rahim masih ttup rapat lagi.

sy hrtu siap bleeding mse 29w..bukaan xde..tp blh bleeding..doc trus enjet dexa sbb 2 ank lahir pramatang..lpstu doc ckp kne bnyk bedrest & klu blh jgn bersama dgn suami smpi ckup bulan..alhamdulillah..bertahan smpi skrg dh 37w3d..tgu masa nk bsalin je ni dh..

3mo trước

patut la rata² kata bnyk bersama jika nk laluan cpt terbuka ye. baru paham

Sakit biasa sebab baby dah besar. Kalau tanda bersalin sakit nya sangatttttttttt tak tahan dan terlalu sakit. Tapi ada org ketahanan dia tinggi. So tak rasa sakit sangat

3mo trước

ohh . mcm tu ke.

sy pun alami situasi sama dan usia kandung tepat² 34 minggu . alhamdulillah selamat lahirkan baby 10 hari yg lalu 😅.

3mo trước

klau kne mcmtu kne g spital ke

kandungan sy dh 38 minggu, saya pn mngalami bnde yg same. Kandungan anak no.1

3mo trước

ohh. sy dh masuk ward pon wak . tpi contraction tak ada . contraction jugak tpi xkuat, skjp² jer dia dtg. lps tu dkt bwah pon xsakit. bila dkt rumah sakit nak jalan nyucuk² .

sbb tgh alami srkg.