Nak tanyaa

Kalau kluar darah tiada rasa skit tu tnda mo brsalin kaa. N klau itu tnda brslin dlm brp hri kena tggu brslin tu #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

yup tnda mcm sy sy dlm seminggu lebih tanda tu , tp bila g hospital dia kata tggu sakit 5 minit sekali bru dtg , selang 4 hari sebelum due tak sedap hati bby asik mengeras , jadi nya saya g semula hospital , doc terus nak indue bellon. 1 hari kat wad lepas indue kol 9 mlm tu sy demam panas tibe2 tp doc cek & sambil cek jalan masih 2 cm n msetu xde air ketuban lagi kua, dh masuk kol 12 saya dh okay , pergi tandas tgk ada lendir bnyk kat kain n peha sbb baru larat nak bangun.. bgtau nurse n doc cek air ketuban sy pecah, tapi dh ijau sikit bby dh berak dlm perut terus emergency czer

yup. selalunya dalam 24jam akan start contractions. tapi kalau tak, boleh jadi paling lambat maybe 2-3 hari.

Pengalaman sy anak first, pagi keluar darah, tghri contraction, mlm dh bersalin..

Kalau dh keluar darah mmg tanda dh tu sis jgn hold pergi je pac walaupun tak sakit

3mo trước

sy dh kne warded sbb baby mengeras dr pg sampai ptg..p pac doc cek bukaan jln dh 2cm pastu dkt ctg baby dh start ade contraction..doakn sy dipermudahkan bersalin secepatnya.. kalau mcm sis dh keluar drh better terus p pac cek

Dahh ada pembukaan ka klau kluar darah bgtu