Berat naik sekilo jeee.maklum lah raye

Kalau kite berat naik memang kene datang KK untuk dipantau setiap 2 minggu ke? Ini normal ye? Kite memang xboleh pantau sendiri?

4 Các câu trả lời

Saya nurse suruh ambil BP sendiri pada tarikh yg dia catat dlm buku Pink sebab ada mesin pantau BP sendiri. Juga diberi tarikh jumpa doktor untuk review. 2 minggu gitu la, pastu doktor tgk semua normal, OK je pastu.

5mo trước

oh yeke..sbb sy tag hijau.tp tulah 😅sekali je pn naik beratnye..tq awak sbb jawab 😄

Saya pun sama berat naik banyak dulu. Tapi doc suruh pantau bp kt rumah seminggu 2 kali sbb saya ada mesin bp tu kot boleh check sendiri tulis dalam buku. Kalau tkda mungkin kene g klinik juga huhu

5mo trước

saye ade mesin. ade tnye boleh monitor sendiri x,tp die ckp nk check urine jugak.

kalau ikut prosedur, ya. sebab doktor/nurse risau berat naik tu seiring BP atau gula. nak pantau sendiri, boleh je cuba lah kawtim dengan nurse/doktor tu.

Ya betul

5mo trước

ade tips ke kawal berat badan? sbb sy mmg xde sangkut ape² sepanjang check alhamdulillah semue okay. cume kalini je sangkut kene kat berat badan.