Pengalaman pertama selama 3 tahun berkahwin

Kalau kita sudah ada simptom² mcam,sakit²,demam selama 2 hari,kerap sakit kepala,sakit bahagian punggung,keputihan tu banyak kadang² keluar keputihan awan² kadang² macam putih telur,sakit bhgian bawah perut kadang² mcm cramp,sakit bahagian kiri,kurang selera makan semenjak sudah demam yang lalu,kerap kentut,sembelit (najis sakit nak keluar semasa berak),kalau dduk lma memamg sakit bahagian blkg,mood swing kdg tramat marah😂😓,nyeri dibahagian dada tpi tak skit sngt.Apa ni tnda awal kehamilan ke?sebab saya alami simptom ni awal sgt sminggu slepas period,lngsung mcam ni smpai skrg.Psal mual² saya tk pasti mungkin side effect saya ambil ubat folic acid kot,kalau ikutkan dari tarikh last period,sudah 3 weeks.Please ingintahu mommiesss,help🥹tolong jelaskan,memang biasa ke kalau kita lalu simptom ini terllu awal? ##firstmom ##pleasehelp ##bantusharing ##ingintahu

1 Trả lời

Symptoms yg sis sebut tu juga ialah symptoms nk period/pms & hormon issue. Semuanya sama je dgn symptoms pregnant. Jadi kalau nk tahu sis kena check upt tunggu delay period nanti or kalau nk check awal boleh test guna clearblue 2 3 hari sebelum date period. Saya pernah rasa symptoms camtu tp tetap period. Bila tanya doktor sebelum ni tak rasa camtu pun doktor kata normal lah bila dah kahwin & peningkatan umur hormon berubah2