Early Pregnancy (5weeks+)

Hi. Kalau ikut dari last period baru 5weeks, tapi saya rasa badan saya lemauuu sgt, selalu mengantuk. And lately asyik rasa mual. Sebelum or tgh makan, rasa mual tapi tak sampai level nak muntah. Mmg ada ke sickness early pregnancy mcm ni ke? 😭

5 Các câu trả lời

Normal je sis. Awal pregnancy mcm tu, sis banyakkan berehat tapi jangan rehat lama sangat nt bdn lemau. Sis kena bykkan makan makanan berkhasiat. Cukupkan air. Kalau dah start buka buku nanti, jangan skip ubat ya. Sy 4 minggu dah buat buku pink sebelum ni. Skrg dh 5 bulan. Kalau sis tetap mual, boleh cuba ubat VELOXIN. Baguss. Sy masa awal pregnant haritu pun makan ubat tu. Boleh dapat kat farmasi. Memang membantu.

Saya pun tengah alami sis . Masa 4 and 5 minggu tak ada rasa pape . Tapi ni masuk 7 minggu rasa loya, pening2 . Kalau makan takde masalah cuma tak boleh lambat makan nanti kepala akan pening sangat 😅 . Pahtu lidah rasa tak sedap je 🥹

Sy start morning sickness dari trimester 1 sampai masuk 2nd trimester baru hilang. Banyakkn mnum air kosong dgn buah buahan. Sbb nak mkn nsi sayur pun tak lalu.

ada sis. maybe dia slow2x bagi tanda2x awal tuk kita get ready alahan yg lain mcm tuh. sbb saya dulu pun start loya je lama2x terus start muntah n tak bole makan.

sama sis! asyik penat je. bnyk berehat ye