Steril botol susu bayi yg baru

Kalau botol susu baru tu mesti sterile ke? Letak dalam air yg mendidih kan. Dan periuk utk sterile pon x blh gune utk masak. Cuci gune cecair pencuci botol susu saje x boleh ke?

1 Trả lời

benda dri kilang kite x tau bakteria ape yg melekat. tgn sape yg pegang2. tah nepal ke tah die bersin dlm botol tu ke. takat cuci x mematikan bakteria. bakteria mati bila kena sterilize. kalau malas nk rendam dgn air masak beli je sterilize machine dkt shopee tu. tekan2 je. xyah tgu masak atas dapur. bru rm80