Nak tnye, saya hamil dah 7minggu.. Normal kew klau mmbuang ketika sembelit ade keluar darah cecair?

Jika normal xde

5 Các câu trả lời

Same case, sis. Saya beli probiotic and prebiotics kat pharmacy as supplement. Makan pisang, prune. Lama sikit tu akan okay. Saya haritu sbb susah sangat nak membuang, bila rasa nak membuang, sakit pulak 🥵 terus g cari supplement untuk bantu.

2y trước

Ada sis. Pernah keluar darah bertali. Orang panggil anal fissure. Dah 2 bulan dah last sakit tu pun skrg nak berak pun pedih, sakit, takut2 lagi. Saya mmg pernah check sebelum ni sbb satu bowl penuh darah, dr kata anal fissure. Jgn jd macam saya. Boleh consult dr. Tanya probiotic yang macam mana dr suggest. Saya amek GKB Probiotic and prebiotic. Warna biru laut. Kalau tak amek, nak membuang pun payah. Walaupun 3litre air minum nye. Hahaha

Saya pun 7w tp Alhamdullilah sejak awal pregnant membuang mmg ok.. saya minum susu kambing fresh hari2 setiap pagi. Alhamdullilah hari2 juga membuang pastu najis lembut je

2y trước

sronok dengo nye.. Saya masa awal² pregnt mmg okeh, sejak sminggu dua tuhh yg mmbuang kluo darah cecair.. Mmg xbnyk

saya makan pil kalsium . sb 1st bby pernah sembelit teruk masa prgnt. lps mkn Alhamdulillah okey. so start dari 2nd bby dan ketiga mmg awal2 amik kalsium

better gi klinik atau hospital kalau ada darah 🤗

Awak ada gi jumpa dr tak? Dr ade ckp pape?

2y trước

Ouh sbb sye pon gitu. Sbb dulu pon penah jdi mcm ni jugak