Makanan Bayi

Instant homemade babybfood yang banyak di pasaran tu ada bagi kesan tak baik apa² ke kalau kita bagi baby kita makan ?

2 Các câu trả lời

Biasanya contain gula. Tu je sebab dia. Tp apa² pun tgok ingredient sebelum beli. Bila ada gula, anak lebih suka pada makanan yang berperisa. Kemungkinan budak anak jadi picky eater. Better masak sendiri bagi anak makan. Without sugar salt and msg makanan nak bole jadi sedap. Banyak je resepi makanan baby. Kat page fb happy baby food malaysia. Kalau kat pasaran, ada juga jual makanan baby or snack, kat ig pun bnyk je org jual makanan baby friendly yg selamat untk anak. tp make sure makanan tu no sugar, no salt no msg, no preservative and so on.

Saya dulu masa ank pertama,kedua,ketiga semua mkn yg instant..skrg anak2 dah besar pun..16 thn,14 tahun & 9 tahun..sbb diorang x nak mkn yg saya buat..nak mkn nestum jer..anak ke 4 je campur2 mkn nya..yg no 5 ni x tau la..sbb baru bersalin je..