Ruam lampin

Ini ruam ape ye sebab , sebab nak kate ruam lampin mcm bukan.

Ruam lampin
13 Các câu trả lời

Try bepanthen sis. Saya Sapu sekali je mesti ruam da hilang. Bepanthen fav saya since anak saya nb. Lagi la anak saya kena tahan wad n bape hari kt dlm wad. Nk difikirkan nurse2 yg tukar pampers. Anak saya da berak lama pun belum tentu dia tukar terus. Sbb baby ramai sangat. Balik dari wad saya pakaikan bepanthen terus ok & tk meragam .

If ad bajet lebih boleh beli diapers cream applecrumby. Sy pakai dri baby 2 bulan sampai masuk 7 bru hbis pakai & anak sy tkpnh melecet/ruam dkt area situ alhamdulillah. Cuba lah try. Kalau yg brand mama choice pun ok juga cuma teksture dia cair sikit tk mcm applecrumby pekat.

3mo trước

Boleh awakk. Dia boleh pakai kt semua tmpt yang ada ruam/naik bintik merah

beli size pampers besar sikit. xperlu ikut berat yg dia suggest dkt depan packaging pampers tu. kena pandai2 agak size punggung baby dgn size pampers. boleh sapu jgk nappy rash cream n baby oil dkt area melecet.

bukan ruam lampin tapi seems like melecet. maybe because of saiz pampers. pakai pampers jangan ketat sangat, jangan ngam ngam dengan baby. besar sikit should be ok untuk avoid melecet macamni.

try sapu krim ..kalau dlu ms ank sy duk nicu doc pakar suggestkan guna krim sapu jnis bepanthen ..mg ank puan cpt sembuh..aamiin

dah macam kesan melecet dah tu sis. sbb kulit dekat situ mcm bertukar color dah. lama dah ke naik ruam nya

4mo trước

pampers tk sesuai kot sis

Try sudocream..ank saya haritu pkai sudocream terus kering..

try cari dkt farmasi, krim sapu drapholene (warna pink)

4mo trước

sapu selepas mandi baby, tapi lap bagi kering... kesian baby..

saya sapu tepung ubi ka kat anak saya kalau jd ruam