Tolong bantu sya da hmpir 18weeks biasa sya da rasa gerakkan bby tp ni da hmpir 2hri tiada rsa

6 Các câu trả lời

Sy start rasa masa 17w. Jd sy mmg dah monitor timing dia. Skg 20w. Kelmarin baby diam sgt sy kacau semua dia tak layan. Mmg risau. Sekali esoknya pagi2 dah aktif macam bersilat dalam tu. Minum air manis sejuk lagi ligat. Cuba sis try

2y trước

Boleh pergi klinik swasta scan sis. At least lega sikit hati kalau nampak baby

normal je sis.. mse sye ank sulung 25w bru rse gerakan . skng preggy ank kedua . xdelh rse tendang².. cme kdang² rse bergulung atau brketul yg berubah² tmpat.. sbb bby msih kecil...dn kdng kiter xrse pergerknnye...

klu pn rasa risau,pg buat scan..sy pun haritu dlm 18w+ baby xrasa gerak dari pagi..terus decide pg scan.. Alhamdulillah baby ok..cuma kurang aktif sbb ibu alahan,mkn pn kurang ..

Saya kalau risau terus je buat scan dkt klinik.. Nmpk jantung baby terus rasa lega sgt2..

saya dh 21week xda rasa baby gerak lg 😂 tp masa scan baby aktif di dlm

masih awal nak rasa kerap. kalau risau terus ke doktor