Hi mummy, sy dah 39w6d nak tye kalo ovdue kne pakse besalin,kne induce sakit x? Induce ape yg sakit

1 Trả lời

induce ni bgantung. ada yg sakit, ada yg masih steady. Sy induce belon masih ok, induce drip pun masih ok. cuma bila dktr naikkan dose drip sbb xde progress bukaan walaupun dh 6 jam pecah ketuban..tu baru terasa sakit. tapi proses bersalin xde yg tak sakit. semuanya sakit..xkisah kena induce atau tak. yg penting doa banyak2 moga Allah permudahkan segala urusan ibu dan bby.