hai momy2 boleh tak masa 38wek mnum air selusuh?

ingin tau masa 38wek tnggu hari ni boleh tak saya mnum air selusuh ada dah tak momy2 mnum air selusuh masa 38wek mcm saya... sbb taknak nanti terlbih due jadi nak try dgn air selusuh #ingintahu #firstmom

8 Các câu trả lời

edd tu maksudnya estimate due date atau bahasa melayu anggaran tarikh utk bersalin.. 40 week tu limit utk org asia selagi janin takda tunjuk tanda bhaya. takda beza pun air selusuh dgn induce hospital. dua2 nak push utk bersalin. bezanya induce atas pemerhatian doctor bila perlu diberi pada ibu. klau laluan xbuka lg duk p minum selusuh tu mmg cari pasal namanya. elok2 boleh bersalin normal, xpasal kena emergency czer. tak payah la duk dengar cakap org, follow je yg dh ditetapkan

msa anak pertama,sya minun air selusuh,mmg sakit kontrasi kuat,bergegar katil tahan sakit sgt,msa Tu anak pertama,duduk dgn mertua msa Tu sya xtau apa2,tpi cek bukaan belum besar..so ,klau bole biarla natural bersalin sis,☺️sya ni lgi 9/6 due Masih belum Ada tanda lagi NK bersalin

1y trước

tq info sis🥰 nsib tnya dulu hihi

Kita ni mengandung kena cukup weeks. Seboleh nya biar lah genap 39weeks. 38weeks tu pun mmg ble2 mase boleh beranak sis, tak perlu rushing p mnum air selusuh bagai. Lambat laun awak beranak juga. Sanggup ke nak hadap contraction kuat tapi bukaaan takde?

Air Selusuh Tu Kena Minum Kalau Betul Betul Dah Sakit . Kalau Minum Before Sakit , Dia Makin Sakit Kan Contraction . Jiran Saya Cerita Nurse Tengok CTG Baru Tahap 1 Tapi Sakit Dia Macam Tahap Kuat Sangat Sebab Dia Minum Time Takda Sakit

Byk baca, air selusuh JANGAN MINUM SELAGI TIADA BUKAAN... sebabnya nnti sakit teruk tp bukaannya takda...kalau masih tiada tanda2, tiada bukaan tlg la jgn minum sis..

1y trước

ada sy baca, klu dah bukaan 6cm ke atas bru leh minum air selusuh.. awal dr tu doc n nurses xbg.. nt merana bukaan msh kecik tp sakit dah mgila..

doktor/misi tak bagi minum air selusuh, kalau kata mcm air org baca doa tuh takpa, sbb air selusuh ni akan buat contraction lagi kuat . mmg jadi betul.

1y trước

betul sis,SBB sya sendiri pernah RSA,tpi cm X jln,ya allh sakit mmg X tahan

Orang kata air selusuh minum dalam labour room sebab kalau minum awal2 nanti buat contraction kuat nanti takut tak tahan.

1y trước

mksd nya kalau minum tu terus bersalin ke.. sbb dia terlalu kuat? maaf bnyak tanya sbb nak tau

doc da pesan jangan mnum air selusuh huhu