38w 3hari.

Hi ibu²yang berpengalaman mau tanya tanda² mau bersalin macam mana tuh?. sy kongsi sedikit lah beberapa hari ni,badan rasa penat terutama bhgian pinggang,lepas tuh ada cairan putih keluar,cukup banyak jugalah. Bhgian miss v rasa ngilu+sakit dan berdenyut. Baby still aktif aku rasa dalam perut. #firstmom #firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

Pengalaman sy bersalin minggu lalu. Sy x da tanda2. Sy chckup dkt hospital swasta masa tu 37w doc suh dtg untuk cek bukaan(doc mmg agak sy akan bersalin awal sbb gdm on metformin,doc dah siap2 dexa msa 36w). Cek bukaan tu x da tanda2 sy sakit cntrction atau apa. Lpas cek doc kata 2cm dh. Tp pntu msih tebal. Ok blh pulang rmh. Klu kluar drah tu msih nrmal jgn panik tp klu sakit2 dtg sgera hsptal katanya. Pastu sy jln2 lah lg dgn 2cm sy tu. Sbb mmg x da tnda2 sakit. Pastu ptg mcm tu kluar drah tp kan doc kata jgn panik. Jd sy biarkan. Drah trus kluar hga ke mlm. Msih x panik. Tba2 ada rsa kat ari2 ni mcm sakit skit ja. Rsa brixton cntrction. Yg ngilu2 saja. X da sakit teruk. Last2 12.30pm p hsptl. Cek bukaan 3cm. 1-7cm mmg x da rsa sakit sgt2 tu. Rsa mcm brxton hicks cntrction. Perut asyik mngeras dr kndungan sy 30w. Tp sjak 35w keras dia lain mcm. Klu sakit kat ari2 n pinggang kerap tu blh lah note kat hp stiap brapa mnit dia dtg sakit tu. Klu kerap sgt. Stiap 30mnit ada mgkn tnda2 dh tu

Hi mommy. Pengalaman masing² berbeza². Tapi mommy boleh check di hosp kadang dah ada bukaan. Since dah sakit² kan. Boleh jadi juga tanda nak bersalin

Byk artikel dlm tap ni, list tanda2 nak dekat bersalin. Setiap org tak sama, tp apa yg sis rasa tu adalah tanda2 bersalin juga

simptom kita sama..