Bayi menagis tiap kali meneran najis

Hi ibu2.nak tnya normal ke baby sy 1 bulan lebih lately lps start bg susu formula menangis kuat tiap kali meneran najis n kdg minum susu pn xhbis 2 oz. dr kata normal sbb gmbr najis baby sy tunjuk ke Dr kata normal.tp sy x sdp hati sbb tngk die mcm sakit tiap kali nk berak msti kne tlg urutkn perut.sblom ni elok je nk berat die meneran merah muka je kali ni die nangis2 tiap kali meneran

Bayi menagis tiap kali meneran najis
5 Các câu trả lời

maybe sembelit. kalau masih kerap meneran menangis macamtu try tukar susu lain. susu fm kena try & error. sebab baby saya pun awal awal minum fm sembelit, dia punya meneran tu sampai menangis macam kena pukul.

sembelit kut. Kalau melihatkan warna dan texture najis nampak normal saja. Tp better trust your instinct mom. Try la tukar susu formula lain. Mungkin tak serasi dgn dia

Mungkin tmpt keluar najis tu luka..mcm ank sy nk kentut pun nangis..dia luka bhgian luar punggung tu..sy beli cream dkt farmasi..sapu setiap kli tukar pampers

5mo trước

Mungkin jgk sbb dkt lubang dubur die hri tu mcm merah.sy dh sapu sudocream.now die dh x nangis time nk berak just meneran muka merah mcm biase👍

Sembelit maybe susu FM tu tk sesuai

Mungkin tak serasi susu.