Lewat Bersalin

Hi ibu2.. Sy stress akhir2 ni... Due sy dlm 01.04.2020... Lg 13 hri sblm due.. Ibu sy risau ank org lain yg due hjung bln semua bersalin.. Kawan2 sy pun bersalin awal.. Mcm mna sy nk cepatkan bersalin ya...? Org keliling duk tanya sebab jiran sbelah rumah due 31.03.2020... Tp ahad lepas bersalin.. Sy x bersalin lg.. Buntu nya.. Xkn sy nk paksa ank ni keluar pulak.. Ibu2 ada tips tak untuk mempercepatkan proses bersalin??? ???

52 Các câu trả lời

Sis boleh cuba buat squat, make love dgn husband & try minum raspberry tea. Selepas ikhtiar tawakal dan redha. Solat sunat taubat dan hajat(jika beragama islam)😘 semoga dipermudahkan urusan sis utk bersalin nanti.

5y trước

Utk bsama suami sy ni mmg x bernafsu sgt... Aritu ada cuba.. Tp rse mcm sakit.. Myb sbb xde lendir tu kn.. Rse sakit bile bsame suami...

X pyh lah stress sgt..sbb sampai masa akan bersalin jgk..ibu mkn ja apa yg patut sbb lepas ni kena pantang plk..mungkin bby tgh pilih hari yg sesuai dia nk keluar..semoga dipermudahkan semua urusan..aamiin

Knp awk nk stress risau and compare dgn org lain ? Kan masing2 ade tarikh due. Nk lahirkan anak awal tapi kang baby x sihat cmne ? Patotnya mak awak kene tenangkan awk..bkn bagi pressure 🤦🏻

xtahu laaa.. sy skrg ni anak dah dua.. alhmdulilah dua2 senang nk bersalin.. yg first terus bukak 10cm kt hkl.. yg anak scond pecah ketuban kt umah.. pahtu kpala bby kat bwah nk kua dh..

Sy anak sulung dan no3 over due hampir 10 hari.. no.2 ngn no.4 awal 10 hari.. tak tahu yg no.5 ni keluar bila.. esok cukup 38 weeks.. due 040420 ni.. semoga urusan kita diperm dahkan..

Ramai jgk ye yg blum bersalin... Kite xsaba nk jmpe bby... Tp dlm mse yg sme risauuuu... Mudah2an ibu2 yg dlm ni blum bsalin, akn dipermudahkan urusan bersalin nnti...

Apa nk stress nye sis .. slgi blm due xde mslh pun.. sy dulu pun cmtu, 2 3 knln sy yg spttnya bsalin 3 4 mggu lewat dri sy tp dh bslin .. as long bby sihat ok dlm tu xde mslh la sis

Nk cepatkan bsalin, sy buat minum air kelapa, bersama suami (paling bkesan! Haha mmg tak selesa tp cuba je), bykkan bjalan. Malam sakit, esoknya bersalin. 😁

Saya pon mcm sia org dok tanya2 .. sabar jela mulut org kita tak boleh tutup kan .. saya due 2/3/20 tapi baby keluar 4/3/20 yg penting dah keluar dah pon

Sy pon due 1 april ny..sy pon mcm tu ..hari2 tunggu je penuh sabar bila nk keluar baby ny..hee..tp doa je byk2 akn tiba mase dy ..