Perut turun, bengkak kaki surut

Ibu2, sy dh 37w+ nak masuk 38w dh. Perut dh mula turun n bengkak kaki pun dh surut. Tu tanda2 dah dkt nk bsalin ke? Kerap mngeras n mild senggugut mmg dh lama rasa. Agak2 brp mggu lg akan bslin kalau ikut pngalaman ibu2? 1 mggu or 2 mggu? #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

samaa masalah kita. tp sy baru dpt bengkak kaki masa 36w.. msuk 37w hari ni bengkak kaki dh surut. n ada alami tnda2 mcm awk ckp.. trtnya2 jgk pasal ni.. betul kaa bengkak kaki surut tu one of tanda bersalin?

saya bersalin 38w3d. ada keluar tanda darah lendir tu dan mild contraction. sy terus ke hospital bila ada tanda darah n contraction tu dan bersalin hari sama. moga dpermudahkan bersalin ye mummy ❤️

2y trước

Sis lps turun tnda drh lendir tu baby msh aktif jgk x?