CANDID VI PENESSARI

Hi ibu2. siapa yang pernah masukkan ubat keputihan ni dlm vagina ? Nak tanya. kena tunggu berapa lama ya sebelum bersetubuh dengan suami. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Kes sy pulak allergik ke apa xtau lah, sblm mengandung lg sy mmg ada keputihan agak teruk. So pakai la pessary ni, esok tu merenyam sampai sakit nak menangis sy dibuatnya. Last2 kena keluarkan balik pessary ni cara meruang.. mmg pengalaman yg menyakitkan. Sejak tu sy blh pakai cream luar je la..

masukkan lepastu terus tidur. sbb ubat tu kena atleast ada dlm vagina selama 6 jam utk berkesan. kalau dlm setengah jam awk bangun dia terkeluar, kena masukkan ubat baru. nnt akan ada cecair keluar sikit. biarkan je. esok tu da boleh bersama dah. takde apa2 pun

sy masukkan sekejap je,sbb takut,😅 xsmpai sejam sy buang,sbb msa msukkan tu bby active gerak tendang2 bhgian bwh perut,sy jd overthinking 😅

2y trước

😂 tp sis inshaAllah tak ada apa kalau dr yg prescribe. sy dah masuk n dlm berapa hari lepas masukkan, mmg ubat tu akan ngalir sendiri utk keluar . sis jgn takot okk. kita lg takot kalau baby harm dlm tu nanti 😰

Lepas pakai kena terus tido. Kalau nak bersama pun sebelum pakai laa. Kalau dah setel pakai esok tu boleh je nak buat pape. Xde pntg larang

Ubt ni msuk seblm kita nk tido...sbb ubt ni kita tk blh byk2 gerak...sye pun guna ubt ni jg...