Jantung laju

Hi ibu² semua . Nak tanya . Normal ke kalau 28w , jantung laju . Selalu jadi waktu pagi . Kerap juga jadi . Kalau ad senam pagi² jalan² gitu je pun dah buat rasa jantung laju . Kdang sampai pening nak pitam . Jadi pun dlm 5-15min centu kadang . Tapi kalau mcm husb ada urut² belakang badan time tu , keluar angin rasa mcm ok sikit . #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Saya selalu jadi camtu kalau makan lewat, perut jadi masuk angin, pastu mula lah rasa sesak nafas, dada sempit, oksigen tak cukup, pastu bila husband urut belakang bagi angin keluar baru ok, selalu jadi 5-10mins. Bila saya tanya dr time checkup dia kata normal sebab badan orang time pregnant lain lain. Cuma takut sangat bila jadi macam tu. So sekarang saya memang asyik makan je walaupun lapar tu boleh tahan lagi.

11mo trước

Sama lah, saya sejak hujung 2nd trimester baru jadi macam tu. Padahal sebelum ni takde pun. Checkup hospital saya memang takde, just checkup kk je bulan bulan.

Tk normal kot. Sy nadi laju terus admit hosp sis. Risau ad darah beku dlm paru2. Haritu diagnosed tk cukup garam dlm badan so masuk ubat je.