Pertanyaan mengenai Anak bercakap

ibu2 semua , anak saya dah 1y7m , dia tak boleh bercakap lagi, ayat sepatah pun takde.. dlu dengar jga cakap ayah, Nak, sekarang dah takde.. Pandai sebut Mama je.. Perlu ke saya risau? 😊 Terima kasih ..

2 Các câu trả lời

masa checkup 1y6m, ade inform nurse x? nie skadar pngetahuan sye dr ape yg sye baca.. klu x ckup patah perkataan, mgkin anak speech delay.. klu ade pkataan yg penah ade gne lps tu anak x gne mgkin anak alami fasa regression.. tp stiap anak tu pkembangn dye berbeza.. yg bley menentu kan ape2 keadaan tu hanyalah Dr.. dyorg akan perhatikan dr pelbagai sudut, bkn hanya dr 1 sisi (anak x pndai ckp).. jd inform Dr, bia mereka decide tindakn seterusnya.. as parent, kte kne bykkn bermain/bcakap ngn anak2 utk galakkn dyorg bcakap..

boleh praktis lg..ada masa. kerapkan perbualan seharian dgn ank