Perkembangan baby 2 bulan

Hi ibu2, saya nak tanya..baby saya sekarang dah 2bulan 14 hari dan saya perasan baby saya tak berpaling pada arah bunyi datang. Mcam contohnya bila saya tepuk2 tangan panggil nama dia atau guna mainan bunyi dari mana2 arah, baby tak cuba nk cari dari mana arah datang bunyi tu, seolah mcam dia buat tk tahu / tk dengar. Tapi selain tu baby boleh senyum bila tentang mata, buat bunyi2 mcam nk berborak dan boleh follow barang bergerak. Saya patut risau ke ibu2 ataupun kira masih normal lagi untuk baby 2 bulan ? #2mobaby #developmentalmilestones #ingintahu

1 Trả lời

Dekat hospital ada nurse atau doktor offer untuk buat ujian pendengaran tak?

1y trước

I see. Then it's normal awak. Baby umur 2 bulan masih belum tahu lagi nama mereka sendiri. Perkembangan pendengaran masih lagi berkembang. Awak teruskan aktiviti yang awak buat ni. Sangat bagus untuk perkembangan kognitif baby. Awak boleh rujuk juga milestone baby dalam TAP ni. Ini pun salah satu sumber rujukan utama saya. Sangat membantu dalam memahami perkembangan anak. 😊