Blood trace in urine

Hello ibu2. Saya baru 26weeks. And skrg tgh pantau bp. Bila test urine, ada sikit protein and ada blood trace dalam urine. Dah 2 kali appoiment test urine, tapi still ada darah dalam result. Masa kencing takde pun darah kelur ke, air kencing warna kemerahan ke. Dc kata tunggu next app, kalau still ada darah kena refer pakar ke hantar hospital ke mcm tu lah lebih kurang. Plus, saya trauma sbb dah penah gugur. Risau pulak. Ada tak sape2 yang ada pengalaman mcm ni? Boleh ibu2 komen posting saya?

4 Các câu trả lời

saya ada masalah yang sama pada awal kehamilan. terpaksa ambil urine untuk 24 jam,buat macam2 test dan ambil darah banyak kali juga sebab doc takut ada masalah buang pinggang atau jangkitan kuman. banyakkan makan buah, sayur2, dan minum air masak secukupnya ya. then setiap kali nak ambil urine sample tu bersihkan dulu bahagian sulit, kencing sedikit dan ambil sample bermula pada pertengahan kencing tu. sekarang saya 27 weeks dah takde dah masalah tu semua okay je Alhamdulillah.

12mo trước

ya saya minum air banyak, makan buat dan sayur banyak je. takde buat lain pon. air tu make sure cukup 2L sehari. lebih pon takpe. lepas amalkan dalam seminggu dua macam tu kencing terus okay. takde trace darah, protein pon tak sangkut sampai lah sekarang.

saya pernah kena masa 18week camtu. sy cuma byk minum air masak n secawan sehari air barli. next repeat ufeme Alhamdulillah ok. bln lepas sangkut protein pulak adoi hari rabu ni kena repeat ufeme lg. punca sangkut sbb kurang air n air barli pun jarang minum huhu. mmg kena amalkan terus dh lepas ni sampai beranak 😅

sy pn same pd usia kehamilan 25minggu..doc suh bt smpel urine 24jam..dalam mase 2 3 hari nk cek upt urine lg..sy amalkan minum barli yg drebus tanpa gula,minum air masak 2liter sehari,antibiotik yg doc kc juga sy beli ural di farmasi..alhamdullilah lps pd tu urine dahh ok..

Sy xda pengalaman blood trace in urine. Sy cuma Ada protein je tp tu pn skali pastu ok dah... mgkin Ada mommy yg lain blh share pengalaman