Bayi 5 minggu minum 1 oz dan berjaga minum setiap 1 jam.

Hi ibu2.. ikut bacaan bayi 5 minggu sepatotnya minum 3 oz setiap 3 jam tpi baby sy hanya minum 1oz dan bangun minum setiap 1 jam. cuba bgi lebih dia xmahu, kalau paksa juga kadang muntah mcm terlebih minum. dia tdo lena je, xde nagis mcm kelaparan. normal ke baby 5 minggu minum 1 oz setiap 1 jam?

2 Các câu trả lời

bacaan tu sekadar panduan sahaja. tak semua baby sama. ikut je flow dan style baby tu. as long as dia sihat, aktif, tak meragam teruk2, berak cun je, berat naik elok. in shaa Allah baby ok. kalau risau boleh check dgn doktor yg pakar. saya dulu pun sama fikir teruk2. baby saya direct feed. saya baca feeding sepatutnya 10-20min per feeding. tapi baby saya minum kurang dari 10min. saya risau, fikir macam2 knp itu knp ini, stress dlm pantang tu. pastu suami pesan yg saya ingat sampai bila2, 'nak baca panduan2 tu boleh tapi kena ingat baby bukan buku text yg sama je setiap buku, baby semua lain2, study baby sendiri, jgn study yg dlm internet'.

2mo trước

Tkasih bagi pandangan sis

Ok je rasanya tu. 1 oz 1 jam. 2oz 2 jam. Lebih kurg gitu.

2mo trước

sama..