Tempoh pregnant dan bersama suami

Hi ibu2 hebat, maaf soalan saya agak sensitive sedikit, saya new mom disini, saya sekarang pregnant anak pertama 8 minggu, sebelum ni saya pernah keguguran semasa 7 minggu, bilakah waktu yang sesuai untuk bersama suami , dlm tempoh 39/40 minggu xkan xda langsung bersama sy risau kan suami saya, bg saya ,sy enjoy layan journey pregnant ini dan risau jika bersama baby kat dalam akan apa2 dan saya masih fobia keguguran tahun lps.

1 Trả lời

tbh xde mslh cuma if u pernah ada history, its better lps dari 1st trimester. tapi both of u kena study which position yg sesuai (blh refer artikel dkt apps) and tak boleh terlalu harsh. cuma take note jika lps bsama, ada keluar weird discharge..sila rujuk dktr ya. and ur baby is totally fine sbb dia dilindungi oleh kantung amniotic.

10mo trước

tq bnyk2 sis atas advice yg sgt membantu , tahun lps sy miscarriage sbb berjongging n xtahu pregnant, g cek klinik kantung da kebwh n tggu masa nk jatuh, 😊🙏