Contraction and baby terlampau aktiv dlm perut d usia 9month

Hi ibu2 ...ada ke pengalaman mcm sy. Baby terlalu aktiv dlm perut dan selalu je mengeras. D usia kandungan 9 bulan. Sy d sarankan bersalin 10 april ini. Walaupun due date 24 april nanti.

9 Các câu trả lời

wah,sama due date kita, baby pon tengah terlalu aktif. pg td p hsptl buat ecv sbb baby breech, alhmdulillah brjaya, doc suggest bersalin awal juga 39 minggu. risau juga takut baby pusing balik ddk posisi yg x sepatutnya, berputar putar smpai naik senak😅. moga dimudahkan urusan mommy semua

sama dgan sy,due tu....sekrng ni sy selalu skit contraction kuat sgt ,tp x ad tanda pun nk bersalin lg....sengugut nye cmput mngeras ,cmpur ketar tubuh2 menahan sakit ni...serupa msuk ubat paksa bersalin dah..

saya due 21/4 baby selalu gak mengeras kdg nk bangun dari tidur rasa senak..tpi kena serah diri 20/4 gdm diet control..minum air berais lagi aktif baby..semoga urusan Ibu2 semua dipermudahkan nanti.. Aamiin..

1y trước

Sama dueee... Tapi takde GDM.. Belum adaa tanda2 jugaa

sy due 17hb ni..doc cuma bgthu klo 39w blm lahir terpksa induce ..sbb gdm diet control...3,4 hri ni baby dok mengeras dn skt bhgian bwh bila berjln..tp blm kluar apa2 tanda..

1y trước

sy sakit bahagian bawa ari tu. doc suruh cek kencing. rupanya kotor kencing.

ya btol tu..baby aktif sngt mai tgh mlm..tgh pgi..sya pon dh 37 mggu 3 hri..due sya 21/4 tpi kna serah 20/4 klau xbrsalin lgi..

1y trước

Kenapa kena serah diri 20.4 yee.. Duee sama 21.4.. Belum ada tanda2 jugaa cuma bawah perut sakit mcm sengugut jee

due kite same 24.4 tp doktor x suruh branak lg mlainkn dh ckup 40 mggu Bru srah dri..pdhl Ade gdm diet control

1y trước

oo dh x lmela smoga dprmudahkn urusan awk n bayi..MOGA dua2 slmat n chat

Sama due kita, blom ada tanda2 tp rasa mengeras je perut malam2 😌

due date sm sy. 24.4… bby active lg2 bila minum sejuk

1y trước

ye. terutam sekali awal pagi kol 2 mcm tu start.

sama macam saya tapi saya due 10/04 ni

1y trước

Sy pun 10/4 jg