Keputihan

Hi ibu semua. Semasa mengandung saya ada keputihan tapi takde teruk sangat sampai gbs. Biasa sahaja. Tapi skrg saya ada keputihan banyak dan gatal. Skrg saya dh hari ke 46, keputihan tu Ya Allah gatal sangat. Kdg² saya garu guna kain bersih sampai pedih. Lps kencing saya dh basuh dari belakang ke depan dgn bersih tp masih gatal 😭 ada ubat ke untuk hilang kan keputihan ni.

2 Các câu trả lời

mcm mna awak tahu xde gbs? awak dh buat swab keputihan ke? mcm sy keputihan yg menyebabkan kegatalan. mmg sy garu sampai melecet. kalau sy kencing dn basuh mmg pedih tu xtau nk ckp. mmg ngs juga la. sy siap buat air rendaman garam, sireh, air suam semua xjd dgn sy. keputihan tu ada. pada sebelah dlm vagina. 1st swab keputihan result keluar xde gbs. ada bacteria lain. dh pakai ubat insert dn makan antibiotik tp masih xhilang. kegatalan tu buat sy xboleh tido mlm. dan sy pergi 2nd alternatif klinik dn ceritakan masalah keputihan sy. doctor terus suggest utk buat 2nd swab. result keluar gbs+ & candida

1y trước

boleh jadi ada. boleh jadi tak. cuba awak pergi check tengok. risau juga kalau ada. kalau xdk alhamdulillah awak. awak pon xsusah hati☺️

Cuba pergi doctor ya