kulit baby newborn menggelupas

Ibu , saya nak tanya baby saya kulit menggelupas normal ka msa hari ke 10 mcm tu , mertua suruh sapu losyen anakku mcm tu , tapi saya tkberanai sbb newborn kan takot kulit alergik lagipun rasa macam terlalu awal utk sapu losyen wangi mcm tu utk newborn ,setakat ni sy dap dap bedaj sejuk shja, so ibu-ibu lain mcm mana ? #firstbaby

5 Các câu trả lời

Saya pon baby dah hari ke-18 still ada gelupas sikit2 dekat bahgian muka. Beza gelupas first day dgn hari ni, makin berkurang. Nurse pon kata normal. And doctor ada tanya juga masa cek kuning, dia kata boleh je sapu baby oil nak lembapkan kulit dia .. So skrg ni tgh survey baby oil brand yg sesuai utk baby and recommended punya./

normal sis.. just sapu2 gune baby oil.. lame2 akan tertanggal.. baby sy 17hari still ade sikit2 dkt muke.. sblm ni byk sgt lg2 dkt jari tgn n kaki.. CL sy yg buatkan..

1y trước

baby oil carrier junior okay kan

bby saya pun mengelupas kulit nya tapi kami biar sja kulit tu mengelupas sendiri, kami tak cabut atau letak lotion, skrg dah hilang mengelupas tu

sama mcm anak sy… sy sapu dengn losyen jenama cetaphil…. sebelum sapu sy tanye doktor dulu.. dia kata boleh.

normal sis. baby salin kulit