Turun kan bsp waktu pagi

Hi ibu preggy.. Nak tnya sikit ada tak tips utk kurangkan gula waktu pagi..bsp waktu pagi asyik merah je..😢#pleasehelp #ingintahu

3 Các câu trả lời

sehari sebelum bsp tu mmg kene puasa makan manis, air manis, nasi tu kalau boleh elakkan. kalau cara sy la kan.. sehari sebelum bsp sy makan lebih protein ikan2 daging dan sayur2 je ratah lauk.. tak makan dgn nasi.. air manis mmg jgn sentuh.. kalau lapar lagi waktu free2 tu makan buah jambu batu byk2.. lepas tu sebelum pkul 7mlm dh stop makan... malam tu before pkul 10 kalau lapar sgt minum susu low fat satu cawan atau makan buah jambu batu @ minum air lemon tanpa gula.. pastu pkul 10 dh kene puasa.. alhamdulillah gdm sy waktu pagi mesti bawah 5.0..

sarapan oat. roti wholemeal. malam bole minum jus epal hijau.

Pre meal ke?