Bayi 6bulan sembelit.

hi ibu, nak tanya siapa ada pengalaman bayi 6bulan sembelit selepas makan bubur? bayi saya baru 5 hari makan bubur kosong seperti yg disarankan oleh nurse kk, pada awal 1-2 hari bayi ok saja membuang tapi lepas hari ketiga itu macam susah sikit, ada 2 hari dia membuang najis agak sedikit dan liat. Siapa ada pengalaman macam ini? Ada penyelesaian lain tak? Hari ke-6 ini saya tak beri makan bubur sma bayi, takut teruk pula sembelit dia. Bagi makan buah puree ok tak? Boleh kongsikan tips? #firstmom

1 Trả lời

Boleh je bg snacking buah in between meal. Bby sy 6 bulan, sejak blh mkn ni dia susah nk membuang. Jd sy bg snacking buah (buah naga, betik) utk bg lawas.