34 minggu

Ibu hamil 34 minggu boleh ke makn durian.. ? teringin sangt tapi tak berani.. Huhu

80 Các câu trả lời

lepas makan durian ..jangan makan manggis.bahaya utk baby dan ibu jugak.sbb durian panas.manggis sejuk.blh menyebabkan demam nnti.lebih baik lepas makan durian bykkn minum air masak@ air suam

Boleh tp jgn mkn bnyk.. mkn skdr untuk mlepas kan kempunan je sis.. lpas Tu jgn lupa mkn manggis skali .. hehe

2y trước

saya pon tak thu..Bharu dengar hari nie..hehe..klu adat dkt kmpng mak mentua saya..lpas mkn durian..tak kira kecik besar..habis mkn durian.. kulit durian tu tmpt duduk durian tu isi air letak garam..mnm,garam jngn lh bnyk bubuh,bnyk bubuh masin lh..heheee...mak mntua saya ckp tuk mengelakkan dari demam selsema batuk..tu pertua nya lpas mkn je durian ambik air isi dkt kulit durian tu bubuh garam sikit mnm..saya pon heran..ikut jugk lh..tpi klu kmpng saya tak ada plk pertua MCM tu..😁🙂

Saya pun teringin sangat sis 😂. Tapi tak boleh makan lagi. Takut sebab masih diawal kandungan ni. Siapa yang boleh makan, makan aje hehe. Tapi makan sikit-sikit je ya. Nanti panas pula 😅😁

rmai ckp blh .mcm nenas pun org ckp blh mkn bgi rase2 ,smlm ada pasar mlm ckp pda suami nk nenas sbb sy baca org ckp blh je mkn bagi merasa dy xbgi..dy ckp bnda tajam2 xpayah lh,rase nk derhaka je beli mkn senyap2 😅

12mo trước

boleh je. InshaAllah. buat rasa2. sy dari 1st trimester sampai dah 34 weeks ni makan nenas. Alhamdulillah takde pape.

saya dulu anak pertama nasib tak ada apa-apa pada kandungan..masa dia lahir pon tak ada apa-apa ok semua..cuma skrng dia dah 4tahun pon tak pandai makan durian,tak minat dia nak makan durian hehehe...

bleh mkn tp jgn mkn byk saya dr 25w dh mkn durian sbb teringin sgt tp 2-3 ulas je mula xberani jgk tnya ngan mama..mama kta mkn 2-3 je bg lpas teringin tu now dh msuk 34w4d dh pregnant

sy mkn buah durian tp tak byk sis. setiap hari. dlm sehari sy ambil 4 biji isi je. esk2 br sy mkn lagi. 🤣.kdg2 selang 2 3 hr. br mkn lagi.. jnji lps mkn. byk kn mnum air putih..

masa awal pregnant sy mkn, sehari 2 ulas... blh laa buat rasa2... seminggu sy mkn tp 2ulas jela sari... skrg dh 34w... alhamdulilah baby ok .tunggu masa nak keluar je

Boleh makan, tapi limit yg saya baca hanya 2/3 ulas dan jangan ambik kerap. Lepas tu minum air banyak banyak tau.

2y trước

saya masa anak pertama makan durian rasa menyesal walaupun makan 3 ulas tapi tak boleh tidur malam sebab rasa panas dalam perut. baik makan buah yg lebih mendatangkan manfaat semasa mengandung daripada makan durian. lepas pantang bole makan durin

Boleh je makan sy 2nd trimester skrg dh brape kali makan hehe.. Tp makan xleh byk setakat 2-3 ulas je, lps mkn minum air masak byk2 supaya bdn xnaik panas.