Mcm mana nak tahu bau susu masih elok atau tidak

I selalu store susu dalam chiller, tak masuk dalam freezer sbb selalu bottle feed + breastfeed. Tp i tktahu bau susu tu tanda susu dah rosak ke atau mmg susu bau mcmtu sebab lemak dah pecah😭 Kadang sbb ragu2 i terpaksa buang. I stres la mcmni😭 Tak tamat tempoh pun sebab i guna dalam 2 hari susu tu. Tp susu tu ada bau. Mcmne ni, takkan i pam selalu nak kene buang je😭😭😭 Ada yg boleh tolong ke?

3 Các câu trả lời

chiller 4 hari tahan puan. bau tuu mcm mana ? kalau bau hnyir tuu mmg bau susu badan. kalau bau dr peti, jgn biarkan susu tak bertutup kalau tak mmg akan bau peti masuk. lemak pecah tuu normal sbb hindmilk dan foremilk akan pisah bila dibiarkan lama jd tuu normal je. 4hari dalam chiller 24j dr freezer ke chiller 2j untuk susu yg dh dipanaskan

2y trước

kalau awk panaskan susu tuu rasa dia tetap berubah ke ? ada kemungkinan sbb dh tercampur dgn bau peti

Letak susu belah dalam kalau letak dalam chiller dan pastikan peti tu takda simpan apa² makanan yang ada bau kuat. Kalau saya nak selamat dan tak was² memang letak kat freezer kalau 2 hari masih tak guna.

Saya Pun Selalu Buat Mcm Tu Bf n Stock Dalam Chiller Je...Bau Mcmana Tu Sis ..Susu Rosak ke. Saya Letak Dalam Tupperware Then Baru Letak Dalam.Chiller ...Sbb Banyak Barang Lain

2y trước

💜