Berat badan

I feel worried. Berat badan saya naik up to 20kg sekarang usia kandungan 38w? Is it normal? Atau saya perlu kurangkan berat before labor #firstmom

6 Các câu trả lời

harini saya 38minggu 1hari , berat naik 20.2kg tapi nurse cakap okay je ,alhamdulillah takde kencing manis or apa . ramai cakap kalau dah hujung2 ni berat tak naik banyak pon sbb mostly dah penghujung ni takde selera sangat tak tahu lah orang lain but at the same time jaga2 juga pemakanan 🥰

saya pun sama 38w berat dah naik 20kg 🥴 taksabo nak baby cepat2 keluar sbb dah malas nak pergi ambik BP je punca berat ni 🫠

kalau masa checkup nurse tak ada cakap apa ok kot. sbb dah 38w mcm mana nak kurangkan berat badan?

I baru 36 but naik 20kg juga.. nurse kata its normal

masa checkup nurse ada pesan apa apa ke?

saya 38 week naik 6kg je