Alergik kulit

hye, sy nk tnya siapa ada pengalaman anak alergik mcmni? baby baru 4 bulan. baru dpt vaksin pnuemokokal mnggu lpas. selepas tu tompok merah naik di tempat yg berbeza dan sgt byk . tompok merah akn naik di tmpt berbeza stiap hari. boleh refer pd gmbar. dh sapu krim kulit dan mkn ubat tp tompok merah dia still ada dan akan merebak. sampai tahap dia xboleh rasa panas langsung. dh bawak ke hospital tp doktor kata dia masih okey sbb xde tanda2 yg bahaya seperti sesak nafas, muntah dan lain2. runsing sy pikir keadaan anak mcmni. kesian dia nmpk sgt dia menahan gatal dan sakit ditambah pulak dgn cuaca panas skrg😭#ingintahu

Alergik kulit
1 Trả lời

MashaAllah, comel sgt anak sis 🥰 Rsanya sis boleh try jumpa doktor lain utk dptkn 2nd opinion atau rawatan lain. Pastikan jgk bwk kipas kecik setiap kali keluar, supaya baby tak rsa panas sgt. Cuaca skrg mmg panas. Semoga Allah swt menyembuhkan sakit baby comel ni, dan sentiasa ceria2. Allahumma aamiinn 🌹