heratbeat baby

hye saya nk tnya tadi ad checkup kk utk apoinment ke 2 .. ad check heartbeat baby tp tak dpt track lagi .. misi kata maybe baby kecik lagi huhu biasenya berapa week yea bole dngar heartbeat baby .. skrng sya 20 week .. tq

7 Các câu trả lời

20w sama. Nurse guna doppler dgar jelas takjelas je. Nurse ckp maybe sbb kecik lagi. Next appointment check semula. Tp kalau risau, scan je dkt swasta, dkt swasta seawal kandungan 8w mcmtu dah boleh dgar heartbeat. Saya ada pengalaman gugur sebelom ni, kalau saya risau teros saya ke klinik utk scan. Tengok baby melompat lompat baru tenang 🥲

20w dah boleh buat detail scan sis. saya suggest pegi swasta buat detail scan utk tgk baby. nanti sonographer akan tunjuk detail semua termasuk dengar rate heartbeat/gendre/organ dalaman baby/amount ketuban. lepas buat detail scan baru saya rasa lega nampak baby sempurna sihat size pun ngam edd.

Bulan lepas sy check kk, dengar heartbeat. Nurse ckp kuat. Myb bby tengah bergerak. Skg pun 20w. Tak sabar + takut minggu dpn nak buat detail scan. Harap semua nya baik2 je

heartbeat bby ade je dgr. tapi kalau pakai doppler 23w above baru dgr. kalau pakai ultrasound swasta tu dgr je.

Puan cuba kat klinik swasta. Sy mase 8week check klinik swasta. Alhamdulillah dgr heartbeat baby.

sya masa scan mula2 16w dh degar bunyi jantung.18w scan ke 2.alhamdulillah smua sihat.

sy scan masa 16week dh dgr