BABY MASUK PANGGUL

Hye moms boleh tahu x lama mana masa nk tunggu proses bersalin selepas baby masuk panggul (laluan) ?sebab baby baru je masuk panggul pd 38 minggu 3 hari 😮‍💨 hari ni dh 39 minggu..sy xnk overdue nanti kena induce ..xnak ,org ckp sakit🥺

1 Trả lời

bersalin mana2 pon tetap sakit sis. sama je rasa dia. induce sbb nk bagi contraction. so contraction nya sama je sakit dgn contraction biasa. kalau dh 40w, doctor akan bagi extra 10days utk baby keluar sendiri. so awk boleh dah ajak husband pegi jalan2 dkt mall ke pusing2 taman ke ape ke. yg penting kena jalan kaki utk bagi cepatkan bukaan. jalan la 5 6 jam. sehari. tpi berenti2 la kalau penat, jgn direct terus 5 6 jam. kang kaki pulak sakit.

11mo trước

Ye btul sis,due sy 29/7 ni..doc ckp klau xbrslin lg mmg trpksa induce da sbb sy ad gdm..dia tkut bby mkin mmbesar