Ubat gigi untuk anak setahun 6buln

Hye mommy.. Ank sy dh masuk setahun 6bulan.. Jd dah boleh ke , klau sy bg anak sy guna ubat gigi . sy nk bg tp sy was2 sama ad dh boleh guna ubat gigi ke blum.. Jd sy rsa sy nk tnya momy2 kt dlm ni yg ad pengalaman.. #ingintahu

9 Các câu trả lời

anak sy guna kodomo lion. umur setahun dah boleh try ajar anak gosok gigi tanpa guna ubat gigi. ajar dia buang air dlm mulut setiap kali gosok gigi. guna air masak utk berkumur. masuk 1th 6 bulan mesti anak dah pandai kumur sendiri. tertelan sedikit ubat gigi tak apa,tp jgn banyak sgt la.

1y trước

sis try letak ubat gigi sebesar butir beras dulu. nanti bila anak sis dah biasa baru letak besar sedikit kuantiti ubat gigi tu

Anak saya, 1y3m camtu saya dah kenalkan dengan ubat gigi. Saya pakai brand Jordan. Kena tengok label tau untuk umur yg bersesuaian. Size ubat gigi, hanya smear sahaja untuk bawah 3tahun.

Boleh cuba glister kids. Seawal anak tumbuh gigi boleh bagi. Kalau tertelan pun takpa sebab tiada gula atau perasa tambahan. Boleh dapatkan dari saya juga mommies 🥰

guna ubat gigi jordan, murah dan mudah nak dapat kat semua pasaraya. kalau yg jenama pelik2 tu kena g kedai ju barang baby atau on9.

1y trước

yes, anak saya pun pakai brush dan toothpaste jordan. 👍🏻

Kalau taknak risau, boleh pakai ubat gigi glister dari amway sis. Ank sy setahun dah pakai 😍

ank sulung start tmbuh gg 4bln, syg guna Buds. start sethun smpai skrg brand jordan.

bole bagi tp cari yg selamat utk budak..in case dia tertelan ubat gigi

sama la . sy pun tkut nk bgi . tpi org kata blh

ubat gigi ni Selamat kalau baby tertelan

1y trước

Okey nanti sy try cari. tq