Baby kuning

Hye mommies, ada sesiapa tak yg ada baby kuning sampai dh lebih 2 minggu. Harini baby saya 25 hari. Start semalam, baby x berak langsung. Dan asyik tidur je mamanjang. Dah mcm2 cara buat utk bg dia bangun tp still tutup mata. Ada tak tips utk turunkan kuning baby? Risau sebab minggu depan baby dh cukup 1 bulan tp belum ada tanda kuning nk turun.#seriusnanya #pleasehelp

2 Các câu trả lời

baby sy 2x kne tahan wad..tido bwh lampu. mmg turun, tp bila blk rumah kuning naik semula. last2 sy ikhtiarkan baby mandi air rendaman daun belimbing buluh, sapu perut dan tapak kaki baby dgn Nahla Balm. pastu sy mmg kurangkan breast feed tp gantikan dgn susu fm lactogen. alhamdulillah, kuning terus turun smpai 70 dan at last doc off checkup kuning. cuba la sis klu dpt membantu. mmg risau klu anak kuning ni.