Buku kehamilan

Hye momies.. Sy sedih malam ni. Sy sembang dgn kak sy which is seorg doctor, tp dia da jadi pakar mata la skang.. Sy tnye dia mcm2 la pasal pregnancy such as cara tdo n so onz la since ni anak first sy. Then dia kate kat sy, adik u kena beli buku pasal kehamilan.. U kena tau ape exercise kena buat, cara mcm mana nak control pernafasan bla bla n bla.. Then sy ckp la, sy ade install apps tuk pregancy, dlm apps tu pon da bgtau pasal exercise la, ape yg kena makan bla2.. Then dia kate sy ni degil sbb xnk dgr ckp dia pasal beli buku n so onz, dia kate u xley depends on google apps etc laa...dia kate sy kena buat checklist.. Ape yg patot dia buat tuk 1st,2nd n 3rd trimester.. Exercise ape.. Cara tdo dll laa.. So sy ase sentap gak dgn dia.. Xtau la maybe cara dia ckp dgn sy or dia ckp sy degil ke ape ke... So nak tanye mommies2 sekalian, mmg korg semua beli buku ke tuk first baby semua ni? Ke korg rasa ape yg dia ckp kat sy tu betul?? Sedihh ase.. Plus dia dok kate kalo x exercise sy ni berisiko laa masa bersalin nnt since sy gemokkk n nampak penat... Sedihhh weeiii.. 😭😭😭

7 Các câu trả lời

takde pulak beli2 buku bagai. skrg kan dah modern, smua di hujung jari. google je laa. kat YouTube bnyak je tutorial exercise.

2y trước

Yess.. Tu laa ayat sy kat dia, dia kate kena tgk jugak source tu dr mane.. Skang bukan mcm zaman dluuuu.. Kakak sy tu anak last dia skang dah umur 14 thun.. So last dia preggy 14 thn lepas so mmg laa x mcm skang. Well.. Apa2 pon dia kakak, doktor lak tu. Kita adik ni dgr jela.. X dgr dia kate degil🤧