Perut turun bawah?

Hye korang, nak tanya..mcmna nak tgok yg org tua2 kata perut dh kebawah tu? Sy tak faham la🤣 Mak sy makcik sy mak mertua sy jiran sy semua dok kata..kat atas lagi ni belum kebawah lagi nii. Apa bendaa tuu🤣😂 Sapa ad pengalaman perut turun kebawah ? Dorg kata perut akan rasa kosong bhgian atas means baby dh kebawah acane nak tgok eh.. Sy due bulan 12 ni huhuu#seriusnanya #firstbaby

2 Các câu trả lời

Macam saya 3hari lepas, checkup kk masa nurse tgh ukur tggi perut dia tekan2 perut bhgn bawah dada tu dia kata dah lembut bhgn situ kosong baby dah ke bawah.. mcmtula kot maksudnya. Skrg saya jalan laju sikit je asyik tersekat2 menekan celah peha. Tanda je belum ada lagi..

2y trước

Sy 38weeks due 10/12 sptutnya next f/up dgn pakar hari isnin sb baby iugr tp tunda ke rabu plk sb cuti. Berdebar mnunggu hari risau klu kena induce awal sb ada masalah gdm & +ve gbs jugak.

bile awak letak tapak tgn kat bawah breast blh rase jarak tu kosong kt atas.n awk jgk blh rase berat bnyk ke bawah..bile tgk Dari sisi pn blh tgk perut kebawah.bile bb dah kebawah n masuk laluan blh rase tekanan kt vagina.