Beli Barang Baby

Hye ibu² nak tanya, ibu² start beli barang baby time berapa bulan pregnant ye? Atau berapa week pregnant? Sebab nak beli sikit² memandangkan bulan 12 mesti ada YES kan… ehehehehehe just bertanya #firstmom

4 Các câu trả lời

sy dah 18w, and baru je beli sikit2 smlm masa ada sale clearance kat quill mall tu, 😆 memula nak cuci mata je, tiber2 terbeli skli sbb murah and comel2.. Inshaallah dalam masa yg sama, doa yg baik baik untuk kandungan.. ♥️ walaupun due bulan 5nanti, sbb sy n husband bukan jenis berduit sangat, semua cukup2 makan je.. tapi kalau ada rezeki lebih, beli sikit sikit, xdapat nak tggu 7-8bulan untuk beli semua dalam satu masa..😊 ni pun harini 12.12 , ada jugak beli brg2 baby sbb murah…. hehe

1y trước

kann, ni minggu ni kat mid valley kl ada big baby expo, nak beli lagi, bulan depan tce, pun beli lagi, pastu dah , rehat boleh kemas barang2 focus puasa raya n diri pulak 😂😂😂

sy beli masa kandungan dalam 2bulan.sebab nak cover untuk anak-anak lain seperti baju sekolah dorang untuk next year dan dalam masa yg sama nk spend duit utk hari raya bakal menjelma maklum lah suami sorang jer bekerja kesian juga dekat dia.Jadi ada duit sikit beli sikit-sikit🤭🤭semoga Allah permudahkan segalanya bagi kita semua..aamiin🤲

2y trước

aamiin🤲

saya dah 5bulan preg tapi satu barang pun tk beli lagi. nak beli sebab excited yela first mom. tpi my mom tk bg tak elok katanya. dia suruh tunggu 7bulan baru beli 😅

2y trước

Tu lah, due bila sis? Ada juga tu dengar awal² ni tak elok😂, tapi kita ni pantang nampak jualan murah hujung² tahun ni 😂

I have started preparing around 3-4 months ☺️☺️ was too excited to be mum

2y trước

Wahhhh 🥰🥰, congrats mummy