Kaki bengkak

Hye assalamualaikum mommy, bulan ni bulan yg sgt3 panas, klau dah duk opis tu, mmg la xbgn2 , bgn pun setakat 2 Kali p solat zohor n asar, byk duduk, penat lain mcm rasenya..sampaikan kaki Mula bengkak..nak jln pun dah Mula xselesa.. pregnant baru 18w..ape punca mudah nak bengkak ye, sebelom2 ni, dah nak due baru bengkak ..dah naikkan kaki, pastu nt jadi balik..

3 Các câu trả lời

Nanti checkup inform doktor tau.

9mo trước

In general edema in pregnancy is normal. It's due extra fluid dalam badan kita disebabkan hormon semasa mengandung. Tapi ada juga kes edema yang tak normal. Which is sign of preeclampsia. Jadi apa2 pun rujuk doktor juga ya.