Buka buku swasta beranak kerajaan ?

Hye asalam semu nak tanya ada spe2 yg buka buku pink di klinik swasta ? Dan beranak di kerajaan ? Nak tnya time kt hospital tu dorng byk tnya ke ? Sebab ada org ckp dekat sy yg dorng checkup swasta beranak kerajaan bila pegi kerajaan nk bersalin dorng buat layan tk layan je dan byk tnya siap ada nurse yg ckp "knp tk beranak swasta je" sampai kn terberanak sendiri atas katil 🥲 takut pulak sy dgr mcm ni sebab sy checkup swasta skrng dh 37week 5day mmg beranak nnti dkt hospital bainun ipoh . Bila tahu mcm ni jadi takut pulak buku saya pulak nipis je then saya berat bdn mmg naik mendadak cuma kencing manis dgn darah tinggi je alhamdulilah tk sangkut apa2 . Tapi jadi risau la kena marah or tk di layan sgt dkt hospital nnti lagi pun saya mengandung anak first 🥲 #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

wasalam. jiran sy check up di swasta,bersalin d gov hosp. kalau sis tak diberi layanan yg sepatutnya masa bersalin nanti,siap² ingat nama nurse tersebut. report sispaa ya. banyak2 berdoa semoga dpt nurse dan doc yg baik masa warded nanti. Alhamdulillah sy bersalin 3 anak semua nurse dan doc baik hati. semua perempuan pula tu dan tiada pelatih

ok je..banyak je yg buku pink d swasta brnak hosp gov.. layanan tu ikut nasib lh.. tak semua perawat mcm tu..normal lh rasa takut kn..sbb firat time lg branak..tmbh lg risau klau kita dgr komen2 negative.. kalau nak elak anxiety masuk spital better jgn serap sngat komen org lain.. mmg wujud ade yg mulut puaka... tp byk jg yg baik tu..