Normalkah sakit rahim sebelah kanan ketika mengandung ?

hy anyone nak tnya normalkah kalau sakit rahim sebelah kanan seperti tercucuk cucuk ? sy baru msuk 8week . ia terjadi tidak kerap terjadi tetapi skli jadi tu rasa sakit sgt . sesapa pernh alami ke ? bole sy tau adakah ia perkara biasa atau sy perlu berjumpa dgn doc untuk dptkn kepastian ? btw sy juga mengalami keputihan yg sangat banyak dan terlalu jernih semenjak hamil baru2 ini

1 Trả lời

boleh pergi klinik untuk check

3mo trước

dh pegi 3 hari lps buat scan skli alhamdullilah baby duk dlm rahim n dh dgr heartbeat..doc kata kalau sakit rahim seperti dicucuk tp x kerap masih lg normal kerana janin membesar di dalam rahim jd dia tekan smua otot n salur darah kita..keputihan pula perkara biasa juga tp sesapa yg rasa ada sakit bhgian rahim ketika pregnant tu disarankan pergi ke klinik dlu check kdg2 kita juga tktau punca sakit tu disebabkn apa ? lps dpt tau sakit tu berpunca drpd apa mummy2 smua tk perlu risau n kita boleh bertindak lbh awal jika janin ada msalh