kuning anak makin tinggi

Hrini hari ke 16 cek kuning anak dgn fungsi hati. dokter cakap kuningnya naik 142 dari 136… tapi fungsi hati baby ok… kena cek balik 15 hb nanti… korg berapa lama ye jaundice baby korg?? hmmm risau… nak bgi minum susu kambing karihome tu tapi takut sbb org cakap panas… tolg doakan baby sy ye semoga cepat turun kuningnya 😔🤲🏻 #firstmom #firstbaby

16 Các câu trả lời

ank sulung sy dlu kuning tinggi jgk 314.. doc ckp klu 318 mmg kene pergi hospital la duk dlm lampu biru dia 😅.. tp sy tkde buat apa-ii pon just kasi minum susu badan kita sprt yg misi kk suggest.. mase sebulan pon still ada kuning jgk, mase tu misi refuse nk cucuk utk sebulan tu.. lepas refer doc, misi cucuk jgk.. skrg ank sulung dh 3tahun, alhamdulillah sihat dia tkde pape la.. 😁

1y trước

susu badan jer.. sbb sy duk nga org tua jd demo jemur ank sy kat panas.. 😆 panas pg tkpe tkberapa panas

Tips nya cuma bagi susu dengan kerap je. Kalau dia susu badan pastikan susu badan kita tu mencukupi. Bila pam tu tgk berapa ounz dapat. Anak saya minum susu setiap 1 jam setengah 2 ounce. Seminggu je kuning dah turun n tak perlu ke klinik lagi. Semoga dipermudahkan urusan sis ye. In sha Allah lama2 nanti turun lah tu.

saya susukan dia dgn susu fm 2 jam skali sbb dia tak nak susu bdn..walaupun bby tido kena paksa jg dia minum susu..bila bby kencing & berak yg byk yg boleh hilangkan kuning dengan cepat..alhamdulillah menjadi..dari bacaan 208..turun ke 150..turun ke 136..pastu 78..

1y trước

rsnya susu tak kisah jenama apa..jnji baby kena kerap menyusu n buang air kecil & besar..sbb kuning akan kurang base on diaorg pnya pencernaan..itu yg doc bgtau dgn sy..

Sama lah kita esok check ambik result darah tiroid dia pulak , check hati takda apa ok. Mata anak pun dh tk nmpk kuning, tapi bila jumpa doc dia kata ada kuning lagi. Skrng anak lagi 3 hari nk sebulan. Sy bagi susu S26 Gold mmg turun tapi macam lmbt sikit.

Saya makan anggur hitam banyak. Lepas tu susukan baby dengan susu badan. Alhamdulillah. Dari 8.7 (jumaat) datang klinik semula minggu depan tu (selasa) dah turun 5.7. Doktor kata dah tak perlu ke klinik.

cara sye bagi anak mndi daun dukung anak dan daun asam belimbing buluh lpstu sye buat 2 susu formula dan badan,,setiap 1/2 jam kejut baby minum susu,,doc ckp baby kuning nie kuat tidur,,

paham sis. penat bila baby prolonged jaundice. sbb pernah alami. sy forced feeding sis pakai botol setiap 1 @ 2 jam. InshaAllah nnt turun kuningnya sis. saya doakan moga kuning bbnilang

hari kedua lahir bacaan kuning 261.. hari ke 11 ( hari nir ) bacaan 145... alhamdulillah... sy bg mnum susu bdan dan fm.. 2 jam skli.. memang akn penat tpi in shaa Allah mnjdi...

Susu mmg nk kna kerap tu. boleh jgk try sapu getah batangwali kat tapak kaki anak. anak saya mnjdi hr tu. skrg dh discharge jaundice. bacaan last 60

Saya 3 hari je kak .. bersalin 24/4/2023 25/4/2023 dicaj 26/4 pergi kk kuning anak 200 esok kn hari 183 esokkn hari 59 .. bf cmpur fm