Fasting for preggy moms

hi,how fasting session for preggy mom?still full or not ya.mine strt from first n second day got migrain max level?.vomit.until now cant fasting. #24weeks2days

33 Các câu trả lời

it's ok sis xdpt puasa. sy pun dapat puasa first 2days je, lepas tu dah x.. sy skrg dah masuk 38w. my mum cakap, puasa boleh ganti anak xbleh.. so puasa ikut kemampuan la ya. kalau xmampu, jgn teruskn..

First day puasa dah cuba untuk puasa, tapi lepas berbuka je terus muntah teruk. So decide tak payah lah puasa, walaupun tak lalu makan tapi atleast ada makanan kudap kudap sikit boleh jamah.

i'm on my 13th week, and alhamdulillah masih boleh puasa penuh😊even kadang² penat dia lain macam,tapi masih boleh teruskan. in syaa Allah. semoga boleh puasa penuh,aamiin :)

Alhamdulillah masih beratahan sampai ke hari ke 5 ni... Baby ok...mcm suka je ajak puasa...aktif mcm biasa...nak bg tau dia ok dlm tu agknya...hehehe... 3 31w5d

puase kalau awk larat..ad org antibody xsame...kesian kan baby...puase boley di ganti...bby kalau ap2 jadi xd ganti...byk kes pakse dri puase effect kat bby...

alhamdulillah sy boleh puasa penuh stakat ni.. skrg 23 minggu pregnant... kalau tak larat tak perlu puasa sis.. puasa boleh ganti, kesihatan tu penting ya. take care.

Tk berani nk puasa sbb lapar smpai menggigil tahan kn jugak sampai tengahari ke.. mmg tk boleh.. so I can’t force myself n baby kesian dia

So far saya dapat puasa 2 hari je. Tu pon lepas sahur and berbuka keluar balik semua yang kita makan. Lepastu tak berani puasa dah... hopefully baby ok.

Hanya puasa separuh hari sbb pukul 10 atau 11 da low sugar and badan da menggigil.. Lepas mkn baru dpt rasa baby grk.. X sggup ambik risiko..

sy dah 35 week...Cuba utk puasa...alhamdulillah...dari awal hgga arini cuma tggal shari je tu pon sbb minum air gula..