Gastrik sblum pregnant

Hm sblum pregnant mmng dh ada gastrik, gerd semualah, tk pernah baik gastriknya dh sethun dua gastrik ni tk hilang2 mcm2 ubat hospital dn klinik dh telan tetp tk jalan, mana2 ibu yang sama mcm kita ada apa2 ikhtiar tk?#pleasehelp , kita tk boleh tahan la sejak pregnant makin teruk, perut tk kluar angin, sendawa susah, buang angin pun susah, perut bloated menghening hm ada sama tk mcm saya, tolong kalau ada apa2 ubat yg boleh makan time pregnant yng betul2 berkesan tolong share #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

sama la sis. sy gerd n gastric jgk. pregnant ni tiap hari lembik sbb angin. apapun kn jaga makan, mkn sikit ii, jgn mkn pds msm, minyak. then xle skip mkn, kalau sy mmg xboleh minum susu. so akan avoid. yg sy perasan, kalau perut start xselesa sy mkn kismis and air barli, alhamdulillah lega. lps lega sikit tu still kena makan lah. lg satu sis boleh amalkan teh halia, just rendam halia dalam air panas, letak madu if nk manis sikit. urut pun perlu jgk. bg keluar angin. urut dkt tapak tangan and baca la bismillahillazi la yadurru maas mihi syaiun fil ardi' wa la fissama'wahuassami ul alim 11x. Lagi satu, boleh tekan dkt ulu hati, baca wa iza batoshtum batoshtum jabbarin, 11x niat utk hilangkn angin. kalau bab ayat ii ni kena baca dgn niat moga Allah bantu dan menyembuhkan. apapun kita usaha. Saya dari kecik pun xprnh selesai mslh gerd dan angin ni. Dah mngndung mkin parah pula 😊

saya banyak Minta suami urut kepala, bahu, kaki utk kluarkan angin. kdg2 Tu sampai muntah