Bayi kurang gerak

Hii.mom saya sudah 7 bulan. 29 week 1 day. Normal juga kah bayi kurang gerak dalam kandungan usia 7 bulan ne.kadang2 ada gerak kadang2 juga tiada gerak.

3 Các câu trả lời

baby kurang gerak jgn ambik ringan sis...tkut nnti jd apa2 kita yg mnyesal xsudah,byk kes baby kurang gerak baby meninggal dlm perut .. mcm sy start 28w smpai skrg 36w dh 4 kali baby kurang gerak,time baby kurang gerak tu sy trus ajk suami pegi hospital,xtggu mlm atau esok hari dh, terus pegi, alhamdulillah stiap kali pegi hospital doc check smua okay,cuma baby tido je..tp wlaupun okay kita tetap kena alert ..nurse bg petua kt sy,klau baby kurang gerak sblum pegi hospital try mnum air kelapa dlu,yg lg bgus yg sejuk ..so sy stiap kli rsa bby kurang gerak sy sruh suami beli air kelapa,lps mnum alhamdulillah bby gerak..

bila dah masok 28w dan ke atas. awak kena pastikan gerakan baby awak kena cukup 10x dlm masa 12j. if gerakan baby awak tak cukup dlm masa 12j. awak kena terus ke hospital.

dah ke klinik ka puan?

2y trước

pergi check okay. jangan tunggu. sebab kita xtahu condition baby dlm perut kita mcm mna