BABY G6PD DEFICIENCY

Hiii moms, nak tanya ada tak baby korang G6PD ? If ada I nak tanya , korang ada makan or consume apa apa jamu tak after berpantang or anythings la for our body lepas bersalin ni ? Can anyone answer me ? Some moms dia consume je jamu even baby G6PD tak digalakkan but her baby okayy je nothings bad happen la . #advicepls #ingintahu

2 Các câu trả lời

baby yg ada g6pd ni jangan dipandang remeh ye, xperlu pun ikut org lain sbb anak lain2 ragam. Klu awk mmg x consume jamu x perlu kot consume tu. kita x tau bby g6pd ni bnyk pantang makan, salah makan sekali je boleh bawa bahaya kat anak. huhu

12mo trước

betul. sampai skrg saya tak consume tapi risau pulak lekat lagi walaupun dh mkn pil perancang. saya takut anythings happen je bila saya mkn jamu itu sbb saya tanya dulu soalan, saya tak consume pon

Awak memang makan jamu ke? Kalau tak makan, tak perlu pun sebab bukan keperluan. Lebih baik elakkan.

12mo trước

tak tak. saya tak mkn pon awak, saya cuma bertanya. hehehe, thankyou for advice